| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |  Statystyki |  Album | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości |
  Użytkownik: Hasło:

Poprzedni temat «» Następny temat
GwiezdneRzemiosło 2 nadchodzi
Autor Wiadomość
nagg 

Wysłany: 2010-01-18, 08:08   GwiezdneRzemiosło 2 nadchodzi

Wiecie, że StarCraft 2 będzie w pełni zlokalizowany? Tzn, napisy i głosy będą polskie, tytuł ostanie się angielski. Oby.

A skąd to wiemy? Od samego Blizzarda. Strona starcraft2.net.pl wychwyciła ogłoszenie, w którym było napisane m.in. (tłumaczenie ww. serwisu):
(...) Wings of Liberty, zbliżająca się strategia czasu rzeczywistego zostanie całkowicie zlokalizowana na język włoski i polski. Uzupełni to listę oficjalnie wspomaganych języków w Europie w których skład do tej pory wchodziły języki: angielski, francuski, niemiecki, rosyjski i hiszpański. Wszystkie wersje planujemy wydać w 2010 roku.

Więcej tutaj. Prasówka została ze strony zdjęta, ale kopia na Google nadal jest. To miłe, że Blizzard dołączył Polskę do tak zaszczytnego grona państw europejskich, prawda? Miejmy nadzieję jednak, że koniec końców te europejskie traktowanie nie pociągnie to za sobą europejskiej ceny.

http://gamecorner.pl/game..._nadchodzi.html

Moradil 

Wysłany: 2010-01-18, 10:15   

Kicha, wole jak tego typu gry zostają w tym języku w którym zostały zrobione. Dużo lepszy klimat gry jest wtedy. Chyba, że dadzą z napisami które będzie można wyłączyć kiedy się chce.
Mimo to fajnie, że w końcu blizz zaczyna myśleć o tej polsce, w końcu ;p

nagg 

Wysłany: 2010-01-18, 10:18   

zgadzam sie, bardzo sie ciesze z tego, ale sam wolalbym po angielsku

Leszek 
The Diplomat

Wysłany: 2010-01-18, 10:45   

HURRA Ja chce Kosmicznych Marynarzy, chce Królową Ula, Chce Ogniste nietoperze i Jerzego Ryjnora

Slaw 

Wysłany: 2010-01-20, 14:39   

Czekaj jak ci jeszcze zminia nazwe ras :D coz bedzie zobaczyc co za cudo wymysla

nagg 

Wysłany: 2010-01-20, 15:04   

Leszek napisał/a:HURRA Ja chce Kosmicznych Marynarzy, chce Królową Ula, Chce Ogniste nietoperze i Jerzego Ryjnora

Jimmy to zdrobnienie od Jacob, czyli Kubuś Rejnor

nagg 

Wysłany: 2010-01-21, 11:30   

http://www.youtube.com/wa...player_embedded
mmmm

i jest oficjalna strona po polsku http://www.starcraft2.com/

Mike Morhaime, szef Zamieci, o całej sprawie powiedział tyle:
Bardzo nas cieszy możliwość opracowania wysokiej jakości lokalizacji gry StarCraft II dla naszych graczy z Włoch i Polski. Chcemy, aby nasze gry były dostępne dla odbiorców na całym świecie, dzięku czemu jeszcze więcej graczy będzie miało styczność z tą wspaniałą grą.

co wazne, zlokalizowany zostanie tez battle.net - mozna krecic nosem, ale to w koncu oznacza, ze polski gracz liczy sie na swiecie.

Durbem 
Wildhammer

Wysłany: 2010-01-21, 12:38   

Dziwne zeby sie nie liczyl jak Netwars dalej pelna para grzeje, a teamowy zespol Starcrafta mamy w czolowce swiatowej (Jeszcze do niedawna na 2 miejscu worldrank). Nie wspomne ze na drugim miejscu w 1v1 jest polak. A wiem bo moj ziomek z miejscowosci jedzil do koreii na turnieje no i tez mistrzostwa Polski byly rozgrywane w naszym skromnym kinie 2 lata temu ale nic nie pamietam :P

Moradil 

Wysłany: 2010-02-08, 20:46   

http://www.starcraft2.net...rite=sc2/1/876/
taaaa

nagg 

Wysłany: 2010-02-09, 10:30   

myslalem, ze bedzie gorzej. rekieterzy nie trafieni...

Moradil 

Wysłany: 2010-02-09, 11:18   

ale jak tak zaczną wszystkie nazwy tłumaczyć to ja się chyba powieszę... -.- niech zrobią kinówkę i basta!

Shenmue 
Major!

Wysłany: 2010-02-09, 11:23   

Bez przesaaady. Czesc jest kiepska, to prawda, ale nie wszystko.

Chociazby Rekieterzy - kojarzy sie z rakietami, czyli jakims klimatem S-F, a znaczy tyle samo co Raiders. Lupiezcy, zboje, rajderzy. To jest fajne.

nagg 

Wysłany: 2010-02-09, 11:34   

no ale korsarze Raynora brzmieli by bardziej kozacko. O! Kozacy Raynora. Awsome!

mnie przepelnia jakas irracjonalna duma, z tego ze sam blizz lokalizuje gre - to chyba pierwszy raz w historii gdy tak powazna firma sama sie za to bierze, zazwyczaj zwalano to na wydawce. widzieliscie oficjalna notke prasowa po polsku?
http://eu.blizzard.com/en...s.html?100120pl

Shenmue 
Major!

Wysłany: 2010-02-09, 12:22   

A ja czytalem, ze to niestety nie Blizzard lokalizuje gre, a zlecil lokalizacje LEMowi, do ktorego mam spora awersje, bo oni zawsze jada w mysl zasady "jak najszybciej, jak najtaniej, jakosc does not matter"

nagg 

Wysłany: 2010-02-09, 12:30   

wuut?

http://www.starcraft2.net...rCrafta_II.html

Maciej Turski z LEMa:

LEM nigdy nie ogłosił że jest wydawcą SC2 w Polsce. Oczywiście prowadzone są rozmowy ale jeszcze nie podjęte zostały ostateczne decyzje.

LEM nie bierze udziału w lokalizacji SC2. Nie wiem kto się nią zajmuje - nie wiem czy lub które polskie studio zajmuje się tym tematem. Przypominam że jakiś czas temu Blizzard szukał ludzi do pracy ze znajomością języka polskiego.

Skontaktujemy się z osobą odpowiedzialną za PR Blizzarda w naszym regionie i postaramy się uzyskać więcej informacji na ten temat.

Shenmue 
Major!

Wysłany: 2010-02-09, 14:40   

A, no to moze. Wiem, ze taka informacja byla w komentarzac pod linkiem Moradila, wydawalo mi sie, ze ludzie ktorzy to napisali mieli jakas wiedze na ten temat =]

Boryn 

Wysłany: 2010-02-09, 17:48   

Shenmue napisał/a:Bez przesaaady. Czesc jest kiepska, to prawda, ale nie wszystko.

Chociazby Rekieterzy - kojarzy sie z rakietami, czyli jakims klimatem S-F, a znaczy tyle samo co Raiders. Lupiezcy, zboje, rajderzy. To jest fajne.

Rekieter (po naszemu) rekitior po rusku , koleś wymuszający opłaty za "ochronę". A nie żaden rajders czy łupieżca:P

nagg 

Wysłany: 2010-02-09, 18:28   

Boryn napisał/a:
Shenmue napisał/a:Bez przesaaady. Czesc jest kiepska, to prawda, ale nie wszystko.

Rekieter (po naszemu) rekitior po rusku , koleś wymuszający opłaty za "ochronę". A nie żaden rajders czy łupieżca:P

no wlasnie, a orginal to Raynors Raiders - i tak jak mowisz, istota rekieterow jest moim zdaniem dobrze przekazana, ale jak to sie mowi - z tlumaczeniami jest jak z kobietami: piekne nie sa wierne, wierne nie sa piekne.

Odpowiedz do tematu