Wiek: 25 Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 207 Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2010-01-25, 14:42
"szybko wpadłem na pomysł żeby ludzi zrzeszyć za sprawą Ruchaweczki Aśki vel Sunberry"
Jak dla mnie to ewidentnie świadczy o tym, że Ruchalis to Ruchaweczka. Proponuje przyjąć Rualisa z powrotem a wraz z nim Snejka i Aporie w końcu każdy może mieć gorszy dzień a nie tylko wybrańcy. Aha no i obowiązkowo Malala przecież też miał tylko zły czas.
Też dorzucę swoje 3 grosze :)
Fakt rualis zachował się dość niemiło w stosunku do kilku osób odchodząc od nas ale jak już było pisane każdy ma czasem ciężki okres w życiu, często problemy z RL wkradają się do świata gry która powinna być od niego odskocznia... Nikt nie jest święty :) Pamiętam jak sam kiedyś w czasach TBC zmieszałem z błotem parę osób z gromu tylko dlatego że miałem jakby to ując za dużo problemów w RL jak na jednego człowieka i musiałem się na kimś wyładować...
pamiętajcie że jesteśmy tylko ludźmi i ostra wymiana zdań(często z użyciem ostrych choć mijających się z celem argumentów) leży w naszej naturze...
Ciężko mi to przyznać bo jestem pamiętliwym sku....synem ale jestem ZA daniem szansy myślę że tymczasowo bez spota na 25 - taki okres próbny...
Leszek napisał/a:"szybko wpadłem na pomysł żeby ludzi zrzeszyć za sprawą Ruchaweczki Aśki vel Sunberry"
Jak dla mnie to ewidentnie świadczy o tym, że Ruchalis to Ruchaweczka. Proponuje przyjąć Rualisa z powrotem a wraz z nim Snejka i Aporie w końcu każdy może mieć gorszy dzień a nie tylko wybrańcy. Aha no i obowiązkowo Malala przecież też miał tylko zły czas.
Aporia i Snejk zostali z GROMu wywaleni. Rualis odszedł sam. Nie urządzał przy tym żadnych dram, w przeciwieństwie do wyżej wymienionych (kilkukrotnie).
Wysłany: 2010-01-25, 17:20
Rualis said:
(17:18)
witam, ja i ruchaweczka to dwie rozne osoby. Nie wiem kto wpadl na tak przebiegly pomysl ale przyznaje ze jest dobry. Jesli chcecie moge Wam podac numer gg oraz możecie pogadać na vencie z Asia - ruchaweczka.
(17:19)
teraz jej nick to sunberry.
_________________ The wise man asks himself the reason of his mistakes. The fool asks others.
Wysłany: 2010-01-25, 19:17
@Morg
Rualis said:
(19:13)
"obeszlismy to bez kasy, napisalismy reporta z uzasadnieniem ze Ruchac - znaczy w naszej gwarze "spieszyc sie" a ruchaweczka - spieszacy sie, tak wiec obeszlo sie bez wplaty :)"
_________________ The wise man asks himself the reason of his mistakes. The fool asks others.
Jak dla mnie to jakieś dziwne bo do mnie zgłaszał się jeszcze ktoś podający się za chłopaka Ruchaweczki... (przynajmniej tak twierdzł/a Ruchaweczka)może mi ktoś powiedzieć kto to był ?
Morg, jesteś ostatnią osobą która może mi robić wyrzuty o wyjście z Gromu, z przyczyn znanych nam obu...
Wysłany: 2010-01-26, 08:45
No jak to dwie różne osoby to co innego. Inna sprawa, że Ruchacz mógł odrazu napisać podanie i sytuacja byłaby jasna. Osobiście nie mam nic do Rualisa, nigdy nie było między nami zgrzytu poprostu nie lubie takich krzywych akcji.
Wysłany: 2010-01-26, 10:12
Buldy napisał/a:za
I LOLd :D
To nic osobistego, ale ja wnoszę o usuwanie postów Buldiego, jako nic nie wnoszących do dyskusji. Może wtedy zacznie argumentować -.-
Rualis, Rualis... Ja pamiętam jedną sytuację, którą strasznie nadszarpnąłeś sobie reputację u mnie - zapisałeś się na raid, żeby nam pomóc, a później wypisałeś się, bo masz lepsze rzeczy do roboty. (Przynajmniej trzeba było nakłamać, że internetu nie masz :P) odebrałem to jako skrajny egoizm, a w gildii nie ma na to miejsca, co wynika z samych założeń jej istnienia. Po Twoim podaniu wnoszę, że to był jednorazowy wybryk. A może po prostu chciałbym tak sądzić?
W każdym razie, jeżeli będziesz reliable, to jestem za daniem szansy, chętnie pomogę Ci przywrócić kształt oczu do odpowiednich standardów!
Panowie. Uwierzcie mi gdy Wam powiem, że Rualis to bardzo dwulicowa osoba. Przez dlugi czas narzekal na GROM u mnie w whisperach. Nie bede sie wdawal w za duzo szczegolow, ale wyrazenia typu "kółeczko wzajemnej adoracji", "robia co im sie K**** podoba" i tym podobne czesto padaly. Wiele razy także mowił, że odejdzie bo [Natepne rzucanie miesem]. W koncu wyszedl, obrzucajac kilku z Was blotem, żeby zalożyć własna gildie.
Poprosil o pomoc Asię, ktora sie w to zaangazowala, a nawet duzo pomogla z gild bankiem, stronka, rekrutacja. Mnie Rua tez probowal zrekrutowac. Oczywiscie sie nie zgodzilem. Ale Echa uraz do GROMu, oficerow i innych czlonkow czesto wysluchiwalem (to jest w kazdej rozmowie).
Asia zmienila nick, sam ja do tego przekonalem, i nawet wymyslilem ten nick. On mowil na guild chacie novy zeby nikt nie puscil pary o jej nowym nicku, a pozniej sam wszystkim wyjawil na forum zeby tylko jakies punkty zarobic. Zniszczyl gildie Nova i wypial sie na czlonkow i na Asie.
Nie sadze ze to godne zachowanie. Nie jestem sklonny uwierzyc w skruche czlowieka, ktory odszedl w ten sposow, ustawicznie wypinajac sie na otaczajacych go ludzi. Czy tylko Ja widze, że on chce wrocic tylko dlatego ze jego cudowny pomysl z wlasna gildia, w ktorej GROMowi oficerowie nie rządza poprostu nie wypalil?
Do do Asi. (Sunberry)
To prawda ze byl balagan kiedy chciala dolaczyc do GROMu. Ale co z tego? Niecale 3 tygodnie grala i naprawde nie znala realiow gry, w ktora my gramy od lat. Jestescie tak wyrozumiali ze dacie szanse czlowiekowi ktory was zniewazyl i opuscil, to badzcie gotowi wybaczyc swieżemu graczowi. Poprosilem oficera zeby z nia porozmawial, bo wydaje mi sie ze chcialby uslyszec co ma do powiedzenia. Glupio jej jest z powodu tego jak to wszystko wyszlo i chcialaby troche to naprawic, zeby przynajmniej nie bylo wiecej starc.
no spoko, ja rozmawiac zawsze moge. doskonale cie rozumiem soltys, ale ja po tylu latach nie przejmuje sie tym czy ktos mnie lubi czy nie. gdyby oficerowie dbali o to, zeby kazdy kazdego lubil, to gildia rozpadlaby sie trzy lata temu :)
to nie znaczy, ze rualis jest przyjety - nam sie nie spieszy, z tego co gadalem z chlopakami. pozyjemy zobaczymy - tymczasem przynajmniej jest co czytac na forum, poza Leth TV :)
Wysłany: 2010-01-26, 14:52
Ciekawe czy teraz nie będzie przeszkadzało "kółko wzajemnej adoracji".
A co do rucha/truska...weczki to był bałagan bo nikt nie mógł/chciał uwierzyć w jej płeć.
Leth TV rulez
Jestem jedynym w swoim rodzaju Krasnoludzkim druidem walczącym pod sztandarami hordy :D
To ja powiem tak:
Nie znam Rualisa za dobrze jako osoby ,to nieliczna z osob w Gromie o której nie mam zdania ,
może dlatego ze chyba troszkę ,jakby to ująć "za bardzo sie przejął grą" (to tylko moja opinia) nie każdy jest, albo chce byc pro imba i najlepszy ,nie kazdy chce/moze byc oficerem i nie ma sensu za bardzo sie tym przejmowac
Kazdy lubie byc KIMŚ ważnym nawet w głupiej grze i moze to własnie spowodowało cały ten szum z odejsciem ,zakładaniem swojej gildii itp
Nom ale coż jak widać nie ma osób nie zastąpionych i Grom tak samo dziala bez Rualisa jak i z nim ,a skoro kolega chce wrócić to czemu nie?
Jesli sie nie zmienił to znów narobi bałaganu i pojdzie sobie przecz ,a jesli faktycznie miał zły dzien i wyzył sie na kolegach z wowa to zyskamy kolejnego dobrego gracza rajdowego.
Szen, nie umie klamac. No ale fakt moglem cos tam wymyslec ;) 1 i ostatni raz
EDIT:
Rualis said:
soltys - masz do mnie uraz bo nie pozwolilem Ci wejsc mi na glowe jako organiozator ICC 10 ( kilka osob z gromu tez tam chodzi). Organizowalismy rajd ICC 10 w ktorym byles jedyna plyta. Whispowales do mnie jak najety "nie bierz już wiecej plyt (...)". Dobieralismy ludzi z puga tak wiec nie wybrzydzalem jesli chodzilo o tankow i hilow. Kiedy okazalo sie ze jest ktoś kto mógł Tobie zabrać loot, nabrałeś wody w usta i nagle poleciał whisp : " nie wiedziałem ze takie chamstwo mi wykręcisz" i zacząłes się wykręcać. Napisałem Ci "Jeśli wyjdziesz teraz już wiecej z nami nie pójdziesz" - i jesli sytuacja mialaby się powtórzyć to tak samo zrobiłbym z każdą osobą, która przez swoją znajomość z RL chciałaby się nachapać lootu kosztem innych - to jest Bardzo nieładne zachowanie które bardzo często uskuteczniasz.
Co do mojego narzekania na GROM już napisałem że tak owszem zrobiłem to - przeprosiłem ile razy mam to jeszcze napisać? Jednak skoro sięgasz po argumenty poniżej pasa to ja także nie będe przebierać w slowach. Sam pojechales 4 - 5 oficerów gromu dawno temu, kiedy byles na skraju zalamania i tez pytales sie mnie czy chce opuscic grom - odmowilem. ( Super teraz bedziemy wszyscy wygrzebywali brudy z Whispa- glupota) dodam takze ze mowiles ze wstawisz sie za mna i "pojedziesz" ich jak bedziesz odchodzic. No tak teraz nie pamietasz ( tylko widzisz mam na tyle honoru - mialem do momentu az nie zaczales klamac i nakreca aski - o tym za chwile - ze nie opisalem tego przy Twoim pierwszym poscie)
Własnie stąd wyplynął mój pomysł zeby to Ciebie 1 zapytać czy niechciałbyś dołączyć do mnie. Odpowiedziałeś ze teraz masz spota i rajdujesz z nimi... ( Drodzy gromowicze ocencie sami)
Nie boj sie Soltys nie zabiore Ci spota bedziesz mial duzo epaxow i flajing mountow. Nie chce dolaczyc do GROMU zeby rajdować, chce dołączyć po to żeby grać z normalnymi ludzmi którzy : nie kradna, nie ninjuja, nie klna na /g, sluchaja próśb - nie rozkazów! - oficerów. Nova byla zamysłem bankowym i powod dla ktorego zalozylem gildie pokrywa sie poniekad z tym co Aro napisala.
Glupio mi bylo dolaczac z powrotem do gromu bo szczerze mowiac nie liczylem na to ze mnie przyjmiecie. Przyjmowalem ludzi kotrych Wy nie przyjeliscie - kierowalem sie zasada ze jesli ktos jest w stanie napisac podanie to znaczy ze traktuje te gre nieco serio a nie tylko gre z dodatkowym podpisem. W dodatku nie chcialem sie oglaszac tylko stworzyc 10 osobowa grupe która mogłbym nauczyc porzadnego rajdowania. kupilem venta zaczalem robic strone jednak Asia zrobila lepsza tak wiec tutaj jest jej zasluga. No ale ku mojemu zdziwieniu stali sie gankerami 20 levelowych postaci (Ceelia do mnie z hordy napisala zeby przestali bo grac nie mogla - koles siedzial godzine! 80 nad jej zwlokami, ) i nie widzieli w tym nic zlego. Po zwroceniu uwagi koles odpisal mi zebym sie "pierdolil" - co byscie zrobili oficerzy na moim miejscu ? Kick, i tak polecialy 1 potem 2. Potem Savia zaczela mi wrzucac ze nie kupije pre paida zebym mowil jak ma grac. bylo wiecej innych akcji ale po co mam je tutaj opisywac.
Poddalem sie i tak sie skonczyla przygoda z Nova ( blad wogole zrobilem ze zaczalem to bo teraz klody pod nogi mi rzucaja)
Co do Soltysa a Ruchaweczki. Ostro ją gnebil wysmiewales sie z nas na tradzie jak spamowala makro o przyjeciu - bardzo mile zachowanie. Wyzywales nas od dzieciakow ktore i tak nic nie zdolaja zrobic. Raz nawet pokusiles sie o tak wyrafinawana wrzute na te dziewczyne ze odeszla mi z gildii chciala opuscic serwer i wrocic na private. Na vencie namawialem ja chyba z 20 minut do powrtou wysluchjac jej bluzgow.
No ale jak to bywa cos sie stalo ( jak mniemam pomoc przy zmianie nicka - teraz juz sam nie wiem kto jej tego reporta napisal) i sytuacja sie odwrocila. Za to ze chcialem ich nauczyc honorowej postawy Ty dogadales sie w taki sposob ze ta spamuje mi na poczte ze jestem Chuj, skurwysyn i ze zrobi mi tak kolo dupy ze nie przyjmie mnie GROM z powrotem.
Szkoda tylko ze nie wspomina w swoich lzawych wywodach o tym ze zorgaznizwoalem zrzutke na zmiane jej nicka ( uzbieralismy calosc) i o tym ze caly czas ja wspieralem na Twoje i inne zaczepki.
Ale jak to prawa wojny mowia wrog mojego wroga jest moim przyjacielem. Bardzo dobrze wyczyles moment w ktorym miales jej kocopolow naopowiadac - nakreciles w koncu prawie caly zakon marii na mnie ;)
Tym postem koncze rozmowę z Tobą Soltysie, pisz co chcesz ustąpie Ci ponieważ wiem ze Flame War nie ma sensu.
Ku sprostowaniu napisze Co powiedzialem na GROM w gildii Nova :
1.
"Byłem w GROMIE 1,5 roku. Odszedlem od nich w grudniu bo wkurwialo mnie zachowanie niekotrych osob, pozatym sprzedawalem postac a i moi kumple odeszli. Pożegnałem się z nimi w osobnym wątku i nadałem paru osobom bo kumpla bronilem ( chodzilo o Trisse i te jego tankowanie dps sam juz sie zgubilem- w zasadzie to tylko to mnie denerwowalo jesli chodzi o te oficerke - niejsnosci). Dziwnie mi bylo bo czasami jak wchodzilem to na /g mi nikt nie chcial nawet "czesc" odpowiedziec. U nas bedzie inaczej. ( dlatego staralem sie zapamietac imiona wszystkich ktorych przyjmowalem mowilem im po imieniu - z szacunku)
2. Prosze Was nie rozmawiajcie z GROMEM bo wszystkie gadki prowadza do konfliktow a to glupota. Po prostu uzyjcie ignore. ( chcialem zeby byl spokoj - a po jakims czasie sam zaczalem dostawac spam na skrzynke od gracza typu dsaksjdaksjdkja)
3. W GROMIE byla czasami walka o spoty, sam na 1 rajdzie zostalem troszeczke potraktowany z gory ( veathir mnie wyrzucil za brak flaska - moja wina ) jako nowy gracz ale potem to sie znormalizowalo wiec My też tak bedziemy robic ( metoda kija i marchewki)
Dodam jescze jako 4 punkt ze : " W Gromie jest wielu wartosciowych graczy(...)" - no ale to dla sensacji sie nie liczy bo jest pozytywne.
Reszta jakichkolwiek wrzutów, domnieman dyskryminacji to zarzuty wyssane z palca badz tez czyjes podrz/żeganie.
EDITv2:
Rualis said:
Kolko wzajemnej adoracji- za bardzo potraktowalem serio niekotre rzeczy i stad mi sie napatoczyla taka mysl
Ok, więc tak, dyskusja poszła w nieco złym kierunku. Proces rekrutacyjny będzie prowadzony w oparciu o sprawdzone fakty, a nie w oparciu o plotki, wyzwiska z whispow czy jakieś opinie z przed lat. Traktujmy się poważnie i nie wywlekajmy brudów - to niczemu dobremu nie służy.
Rekrutacja może potrwac jeszcze 1-3 dni jak sądzę, ale póki co zamykam temat, gdyby ktoś miał coś wartościowego do dodania - proszę via PM lub in game.
W zasadzie dziś mijają dwa tygodnie, a więc i termin rozpatrzenia!
Z przyjemnością zatem informuję o tym, iż zdecydowaliśmy się dać Ci szansę
Sam jednak widzisz, że Twój wizerunek został mocno nadszarpnięty (mniejsza o powody). Mam nadzieję, że dasz radę go w GROMie odbudować, czego wszystkim życzę, graczy natomiast proszę o wyrozumiałe podejście.
Apeluję również o nie powracanie do starych, konfliktowych tematów związanych z graczem. To nigdy niczemu dobremu nie służy.
Zwróć się proszę do któregoś z oficerów o invajt i zapoznaj się z regulaminem, który przechodził ostatnimi czasy pewne przemiany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum